Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Master of Music: New Audiences and Innovative Practice

Algemeen

De Master of Music New Audiences and Innovative Practice (NAIP) wordt verzorgd door het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen. Hier kunt u ook uitgebreide informatie en/of uitgebreide brochures aanvragen.

De NAIP is voor studenten uit alle muziekgenres die geïnteresseerd zijn in het leiden van creatieve cross-over projecten en het aantrekken en creëren van nieuwe publieksgroepen. Je wordt opgeleid tot een excellent en veelzijdig musicus die in staat is creatief om te gaan met, en in te spelen op, verschillende artistieke en sociale contexten. Daarbij werk je als musicus regelmatig samen met professionals uit andere kunstdisciplines aan uiteenlopende maatschappelijke projecten.

Na het volgen van de master

 

 • kunt u een prominente bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van uw vakgebied;
 • kunt u muzikaal onderzoek verrichten;
 • kunt u muzikale concepten ontwikkelen;
 • bent u een excellent musicus.Master of Music


Ben jij een professional met een doel? Heb je een specifieke visie op je toekomst? Dan kan de Master of Music van het Prins Claus Conservatorium de juiste studie zijn om jouw persoonlijke doel te bereiken. De Master of Music biedt drie unieke studieroutes aan: Classical Music, New York Jazz en New Audiences and Innovative Practice (NAIP).

 • Classical Music
 • New York Jazz
 • New Audiences and Innovative Practice (NAIP)Uitgebreid

Instrumentale hoofdvakken


Klassieke hoofdvakken die worden aangeboden zijn

 • Zang
 • Piano, orgel, klavecimbel
 • Fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon
 • Hoorn, trompet, trombone, tuba
 • Slagwerk, harp, gitaar
 • Viool, altviool, cello, contrabasVoor Jazz zijn alle hoofdvakinstrumenten mogelijk.

Practice Based Research


Je voert praktijkgericht onderzoek uit om een beter musicus te worden. Het onderzoek is direct gerelateerd aan jouw persoonlijke studieplan. Aan je onderzoek wordt individuele, inhoudelijke en methodologische coaching gekoppeld. Je onderzoek leidt uiteindelijk tot een presentatie die direct is gekoppeld aan je muzikale praktijk.

Project Management & Entrepreneurship


Een ondernemende houding is essentieel om je muzikale passie succesvol te kunnen omzetten naar maatschappelijke situaties. In de Master of Music wordt je daarbij geholpen door middel van modules en consulten, gegeven door experts op het gebied van ondernemen. Jouw visie op je persoonlijke toekomst staat ook hierbij centraal.

Open Credits


Binnen de open credits kan er gekozen worden voor optionele modules aangeboden door het conservatorium. Er is daarnaast binnen de open credits ook ruimte voor eigen projecten.
Een kleine selectie uit het aanbod:

 • Music in Business
 • Musician as an Actor
 • Advanced Group Dynamics
 • Music & Dementia
 • HeartMathPartnerinstituten / Uitwisseling


Deze innovatieve tweejarige masterroute is ontwikkeld op initiatief van het lectoraat Lifelong Learning in Music van het Prins Claus Conservatorium door het Prins Claus Conservatorium in samenwerking met de Iceland Academy of the Arts (Reykjavik), het Royal College of Music (Stockholm), het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en de Guildhall School of Music and Drama (Londen). Het is daarom ook mogelijk om een studieperiode aan een van de partnerinstituten te studeren.

Joint Master of Music


Kijk voor meer informatie over het Joint Master programma op deze website.

Praktisch

Doelgroep

Musici met een hoog speelniveau die nog beter willen leren spelen en die willen bijdragen aan muzikale, educatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. De Master of Music Klassieke Muziek focust in eerste instantie op strijkers en pianisten.

Instroomniveau

Bachelor Muziek

Overige data

Startdatum: september

Duur

2 jaar

Tijdsinvestering

Voltijd

Kosten

€ 2.143,- per jaar. Dit is een deel van het totale collegegeld dat € 5.000,- bedraagt.
Het Prins Claus Conservatorium zorgt voor passend werk (6 tot 8 uur per week) binnen het conservatorium of elders, waarmee u maximaal € 3.200,- terug kunt verdienen. Voor Non-EER studenten geldt dit ook mits zij een tewerkstellingsvergunning kunnen krijgen.

Afronding

Afgestudeerden krijgen de internationaal erkende titel Master of Music.

Contactpersonen

Manouk Schoonhoff,
m.m.schoonhoff@pl.hanze.nl
+31 50 595 2165


Prins Claus Conservatorium: (050) 595 1301
prinsclausconservatorium@org.hanze.nl

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top