Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Inspiratiesessie Sociaal ondernemen

Een inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen aan mee kan doen, ook de mensen met een afstand tot die arbeidsmarkt. Dat is het doel van de participatiewet. Dat klinkt goed, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Wat kunnen we leren van voorbeelden uit de praktijk en dat concreet maken in onze eigen organisatie? En wat bedoelen we eigenlijk met sociaal ondernemen in Nederland en hoe effectief zijn wij in staat om doelen te realiseren?

Dr. mr. Petra Oden, is er echt op gericht om wet- en regelgeving aan te laten sluiten op de behoeften van de ondernemers. Zij gaat je voor in deze onderwerpen en helpt je graag hierover verder te denken en te doen.Petra Oden studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), nadat zij de Sociale Academie in Leeuwarden had afgerond. In 1993 promoveerde zij op een rechtssociologisch onderzoek naar de sociale werking van voorkeursbeleid bij de gemeentelijke overheid. Nadat zij als onderzoeker en docent werkzaam is geweest bij de RUG, werd zij er Ombudsfunctionaris. Die functie combineerde ze met het lidmaatschap van de Provinciale Staten Groningen. In 2001 werd Petra bestuurssecretaris bij de RUG. Die functie combineerde zij met het voorzitterschap van de Klachtenadviescommissie van de toenmalige Regiopolitie Groningen. Van 2007 tot 2011 was zij hoofd Juridische Zaken en Arbeidsvoorwaarden bij de RUG. Op dit moment is Petra voorzitter van de klachten/bezwarencommissie bij Certe Medische diagnostiek en advies, van de bezwarenadviescommissie van Veiligheidsregio Groningen en van een klachtencommissie bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Petra is sinds 1 juni 2011 lector Juridische Aspecten van Ondernemerschap bij de Hanzehogeschool Groningen. Het onderzoek richt zich op complexe juridische vraagstukken op strategisch en tactisch niveau die voor (sociale) ondernemers relevant zijn.

Praktisch

  • Locatie: Online. Je ontvangt een toegangslink voor aanvang.
  • 27 januari geannuleerd i.v.m persoonlijke omstandigheden
    Nieuwe datum volgt binnenkort.

     

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top