Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Impactcollege: de transitie van fossiele energie naar hernieuwbare energie

*UITGESTELD* Impact College #3: De transitie van fossiele naar hernieuwbare energie

Een nieuwe datum wordt gepland.

Na twee succesvolle Impact Colleges over twee belangrijke transities, gaat Impact College #3 over de transitie van fossiele energie naar hernieuwbare energie.

We verwelkomen twee sprekers van het toonaangevende bedrijf Lightyear dat sinds 2016 bezig is met de ontwikkeling van de eerste auto die rijdt op zonnecellen! Het design van deze auto is ontstaan uit de inzending van Solar Team Eindhoven voor de World Solar Challenge. Event marketeer Liz Engelberts en electrical engineer Chris Vorster bieden hun inzicht op het gebied van de energietransitie en vertellen over de ontwikkeling van de Lightyear One, het eerste model, dat waarschijnlijk in 2022 op de markt zal komen.

Het verhaal van Lightyear wordt wetenschappelijk ingeleid door Dr. Ir. Marten van der Laan. Hij is lector Systeemintegratie in de energietransitie, een van de leeropdrachten binnen het lectoraat Energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen. De wetenschappelijke introductie onderbouwt, ondersteunt en geeft context aan het praktijkverhaal van Lightyear.

Meld je hier aan.

Goed om te weten: dit college wordt deels in het Engels gegeven.In verband met de coronamaatregelen is er slechts beperkt plek in de zaal, maar online bieden we natuurlijk volop toegang.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top