Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Inspiratiesessie De betekenis van kunst

Muziek, literatuur, dans, toneel, schilderijen en beelden: ze geven waarde aan ons leven, voor iedereen op een eigen manier. Door kunst ondergaan we op een heel intensieve, vaak emotionele manier wat voor ons waardevol is – en wat niet. In organisaties waar rationalisering aan de orde van de dag is, waar gestructureerde processen leidend zijn, lijken waarden en emoties soms hinderlijke onderbrekingen. Maar wat nu als wij kunst gebruiken om onze emoties te cultiveren, om waarden te laten zien en wellicht ook bespreekbaar te maken? Wat nu als we leren ons te laten verrassen door kunst, ons te laten raken, ons in verwarring te brengen? Niet alleen in ons privéleven als individu, maar ook in ons werk als professional?

In deze unieke hoor- en luistersessie nemen dirigent Louis Buskens en lector prof.dr.
Evert Bisschop Boele je mee op een reis van verdieping van de zintuigen.


Louis Buskens kreeg zijn opleiding aan het Tilburgs Conservatorium waar hij naast koordirectie en schoolmuziek ook blokfluit studeerde. Zijn eerste belangrijke aanstelling was bij het studenten koor- en orkest van de Eindhovense universiteit, waar hij lange tijd dirigent was. In de wereld van de grote amateurkoren op hoog niveau is Louis Buskens inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Hij is dirigent van het Noord Nederlands Concertkoor, het Nederlands Concertkoor, gevestigd in Amsterdam, en al 28 jaar van het gerenommeerde Brabant Koor. Momenteel is Louis Buskens onder andere docent koordirecties aan de conservatoria van Groningen en Tilburg.Evert Bisschop Boele studeerde Schoolmuziek aan het Conservatorium Maastricht. Daarna studeerde hij etnomusicologie aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij muziek bestudeerd wordt in zijn culturele context vanuit een antropologisch perpsectief. Naast jarenlange ervaring als docent, promoveerde hij in 2013 summa cum laude in de sociale wetenschappen aan de Georg-August-Universität in Göttingen (D). Zijn dissertatie 'Musicking in Groningen', over het gebruik en de functies van muziek in het dagelijks leven in de moderne westerse maatschappij, werd onderscheiden met de Friedrich-Christoph-Dahlmann-Prijs.
Evert is leading lector van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving en daarbinnen lector Kunsteducatie van het lectoraat Lifelong Learning in Music aan het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen.

Praktisch

  • Locatie: Locatie: afhankelijk van de COVID19-richtlijnen van het RIVM. Datum volgt hier binnenkort.
  • Gratis toegankelijk

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top